Hippiek

Hippiek is een actief en dynamisch bedrijf dat zich richt op training en educatie van paard en ruiter. De teugels zijn in handen van Martsje Bergsma.

Zelf is Martsje actief in de paardensport als dressuurruiter, instructeur en jurylid. Om het functioneren van het paardenlichaam beter te begrijpen én haar vak als dressuurruiter en instructeur beter te kunnen uitoefenen, heeft Martsje meerdere cursussen gevolgd tot sportmasseur voor paarden.

Sportmassage heeft vele positieve resultaten tot gevolg en door middel van het sponsoren van drie behandelingen kunnen de amazones, of eigenlijk hun paarden, van het project ‘Mei Grand Prix nei Grand Prix’ hiervan mee profiteren.

Door de stimulering van de doorbloeding tijdens de massage komen onder andere afvalstoffen vrij die zich hebben opgehoopt in de spieren en deze worden vervolgens efficiënter afgevoerd. Als gevolg hiervan krijgt het paard meer bewegingsvrijheid, minder spierpijn, ontstekingen of verklevingen en ‘smeert’ het gehele lichaam als het ware beter.

Niet alleen het lichaam ondervindt voordeel van de massage, ook psychisch raakt een paard vaak beter in balans; het zal meer ontspannen en evenwichtiger aanvoelen.

In de optelsom van een goede voeding, veterinaire begeleiding, instructie en training is de verzorging van de spieren een onmisbare schakel om te komen tot een (top)prestatie. Meer informatie is te vinden op de website

www.hippiek.nl